Tradisjoner

Sommeravslutning
Foreldre og barn møtes til en sommeravsluttning ute i hagen vår. Det blir grillmat og underholdning fra barna. Vi har avsluttning for de barna som ikke skal gå i barnehagen og øsker dem lykke til på skolen.

Sjørøverfest
Vi har en vennlig sjørøverfest hvor vi kler oss ut som sjørøvere, ser Kaptein sabeltann og er ute å leter etter en skjult skatt.

Forut-aksjonen
Gjennom det pedagogiske opplegget (fakta/veiledningsark, cd, film, spill og fortellerark) får vi en større forståelse for hvordan barn i andre land lever i forhold til hvordan vi i Norge lever. Det blir en sosial sammenkomst der førskolebarna står for salg av produkter der inntekten går til Foruts arbeid.

Nissefest
Barna møter opp i nisselue og røde klær, vi spiser nissegrøt og synger julesanger.Vi har vært heldige å høre bjellene fra nissesleden, og jammen sto det ikke en sekk med nisseposer utenfor døra.

Lucia
Den 13. desember har vi en luciafeiring på formiddagen. Foreldre og søsken kommer i barnehagen og hører på luciakoret vårt som synger så fint, vi serverer gløgg/kaffe/saft og lussekatter. Hva er vel bedre enn å starte dagen med trivelig selskap og fin barnesang.

Barnas julebord
Det blir lunsj i Tyholt tårnet denne dagen, en hyggelig tradisjon for store og små. Barna forhåndsbestiller mat (pannekake eller burger) og gleder seg veldig til julebordet.

Påskekaffe
Vi innviterer foreldre og søsken til en trivelig påskekaffe.

Bursdagsfeiring
Bursdagsbarnet lager sammen med en voksen en krone med navn, alder og klistremerker etter eget ønske. Dagen blir feiret med bursdagssang og en vaniljemuffins til hver etter lunsjen.